Wat kunnen succesvolle vrouwen meer van cultiveren en waarom?

Na het interviewen en het coachen van talrijke “zeer succesvolle vrouwen” hoopten de auteurs Katty Kay en Claire Shipman van het boek, Womenomics, “leerzame voorbeelden van ruw, bloeiend vrouwelijk zelfvertrouwen” te vinden, maar hun studies leidden hen ertoe in plaats daarvan bewijs van een tekort te vinden. Kay en Shipman ontdekten dat “in vergelijking met mannen, vrouwen zichzelf niet zo klaar achten voor promoties, ze voorspellen dat ze het slechter zullen doen op tests, en ze onderschatten over het algemeen hun capaciteiten”.

Als Female High Achievers Coach moet ik HELAAS dit bovenstaande beamen. De angst voor de reacties van de omgeving is vaak veel sterker dan in eigen kracht te handelen. Ik heb doorheen mijn carrière als coach vele succesvolle en intelligente vrouwen mogen leren kennen, toch sta ik steeds verbaasd hoe klein dat ZE zich soms voelen en hoe moeilijk dat het is om in eigen kracht te staan, om uit de kast te komen.

 

Psychology Today definieert zelfvertrouwen als “een geloof in jezelf, de overtuiging dat je de uitdagingen van het leven aan kunt en kunt slagen – en de bereidheid om daarnaar te handelen”

Ik herinner mijn coachende cliënten er altijd aan dat het opbouwen van zelfvertrouwen een daad van moed is, omdat het vereist dat je diep graaft en omgaat met emoties en gedachten die in eerste instantie ongemakkelijk kunnen aanvoelen.

Zelfvertrouwen maakt de weg vrij voor een boeiende en stimulerende carrière. Het is de “hé, ik kan dat!” zelfpraat tegenover de uitdagende omstandigheden waar vrouwen vaak mee te maken krijgen op het werk. Als je worstelt met wankel zelfvertrouwen, maak je dan geen zorgen, alle hoop is nog niet verloren. Hier zijn een paar TIPS om te beginnen met het cultiveren ervan:  

  1.    Het is niet de aankomst maar de reis ernaar toe

Zelfvertrouwen is niet iets waar we aankomen en dan gewoon daar blijven. Het is een reis met ongeplande omwegen, ups en downs. Dit maakt het nog belangrijker om mentale veerkracht te ontwikkelen. Wanneer je je reis benadert met een instelling die vooruitgang belangrijker vindt dan perfectie, zal je zelfvertrouwen waarschijnlijk toenemen omdat je je begint te richten op je groei in plaats van op externe factoren waar je weinig tot geen controle over hebt.

  1.    Leren omgaan met je twijfels

De beste manier om met twijfel om te gaan is door actie te ondernemen. Om vertrouwen te kweken, moet je actie ondernemen – hoe meer je dat doet, hoe meer je negatieve gedachten tot zwijgen worden gebracht terwijl je momentum opbouwt. Meestal zijn we niet bang voor de feitelijke actie; we zijn bang voor de onzekere resultaten die met actie komen: teleurgesteld worden of opgetogen zijn.

  1.   Leg je innerlijke criticus het zwijgen op 

Ik herinner me dat ik onlangs een vraag kreeg voorgeschoteld waarin ik gevraagd werd of ik mezelf als een successtory zie, en mijn antwoord was: “150 procent, ik ben succesvol.” Is alles wat ik doe een succes? Absoluut niet, maar over het algemeen ben ik tevreden met mijn reis. Toch heb ik ook dagen dat ik mijn innerlijke criticus de mond moet snoeren. En hoe zelfverzekerd je ook wordt, er zullen dagen komen waarop ook jij je innerlijke criticus de mond moet snoeren. Je weet wel, de stem die je probeert te overtuigen om op te geven voordat je begonnen bent of om je succes te bagatelliseren. Maar als je je concentreert op het verbeteren van je overtuigingen, ga je langzaam maar zeker van vastzitten en je schikken naar het ervaren van één tevreden carrière vreugde.

       4.    Zorg voor de juiste ondersteuning

Ik zie zelfvertrouwen graag als een staat van “zijn”, ongeacht wat er aan de hand is. In elk stadium van het cultiveren van je zelfvertrouwen kun je er baat bij hebben, het advies van een deskundige in te winnen om je op weg te helpen. Ondersteuning op welke vlak ook, hebben we allemaal nodig, vroeg of laat.

Therapeuten zijn vaak klinisch opgeleid, dus als je gebrek aan zelfvertrouwen klinisch is, gerelateerd aan trauma’s uit het verleden, niet gediagnosticeerde depressie of diepgewortelde overtuigingen, dan zou een therapeut je beste startpunt kunnen zijn.

Coaches zijn vaak professioneel opgeleid, en in de hoedanigheid van een empowerment of loopbaancoach is het hun rol om je te helpen zelfbewustzijn te ontwikkelen om je loopbaanuitdagingen te overwinnen. Coaches putten uit inzichten, kaders en strategieën om je door je loopbaanplateau naar de eindstreep te loodsen.

LEES HIER MEER OVER MIJN EMPOWERMENT PROGRAMMA MASTERY I

Aandacht – Aandacht – Aandacht!

Kom op 10 juni naar mijn Workshop “In je kracht staan” en beleef een uniek en bijzondere dag waarin heerlijk culinair genieten aan bod komt, bijzondere gastsprekers vanuit de advocaten wereld, de bekende virtuoos Daniel Verstappen die ons onvergetelijke momenten gaat bezorgen en de bekende coach Pjotr die zijn toverformule om succes te bereiken in leven uit de doeken zal doen. en uiteraard heel veel tools om je leven eenvoudiger te maken, om stress en uitstelgedrag te elimineren, vibreren op hoog niveau en terug je drive vinden in het leven!

WIL JE MEER INFO OF JE TICKET BESTELLEN KLIK HIER

Wil je weten wat je volgende stap is, wat je wilt als advocaat, jurist, notaris en welke richting jij in je leven wilt nemen?

Neem contact met mij op en plan nu een gratis gesprek van 30 minuten om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en zodat je belangrijke inzichten mag verwerven voor je loopbaan en/of je persoonlijke leven.

Meer weten hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen om doelen te bereiken op een eenvoudige en snelle manier?

Wil je meer weten over mijn TRAININGEN en bemiddelingstrajecten voor jezelf of je MEDEWERKERS of cliënten? Neem vrijblijvend contact op

Of wil je samen met een klein team van maximaal 6 mensen de “MASTERY I PROGRAM” volgen, om je doelen in je leven te behalen met een vernieuwde mindset en een duidelijke missie? KLIK HIER

Of wil je vrijblijvend je vragen, zorgen of gewoonweg informatie opvragen over de diverse coaching programma’s: CONTACT

Meer weten?

Welke negatieve effecten voorziet je binnen je praktijk?

Welke veranderingen moet je in je praktijk aanbrengen?

Welke obstakels denk je dat er zich zullen aandienen bij je team?

Welke uitdagingen spelen nu meer dan ooit een rol voor jou persoonlijk?

Welke kansen zijn er om een advocatenpraktijk te creëren die meer aan je wensen voldoet, en de behoeften van de post-covid cliënt die beter kan gedijen in het huidige klimaat en in de post-Covid19 wereld?

Het Corona-virus biedt perspectief

Grijp nu je kans.

Plan een vrijblijvend en gratis virtueel gesprek van 30 minuten met mij om samen te bekijken waar je ondersteuning nodig hebt.

Mijn coaching praktijk biedt diverse mogelijkheden, zowel persoonlijke trajecten om helderheid te bekomen hoe je verder wilt. En ik kan je ook helpen met je personeel, begeleiding, counseling en coaching op maat.

Stuur snel een email naar info@evaguerra.be

About the author

Sinds 2016 ben ik gestart als Professional Coach, het is een passie die ik met de wereld wil delen d.m.v. tools te verstrekken aan ieder die het wilt. Elk persoon die voelt dat hij of zij niet vooruit komt in zijn of haar leven kan en mag mijn tools verkrijgen om zijn/haar emotioneel leven in balans te houden en doelen te bereiken in het leven. Emotionele opvoeding- en intelligentie updaten zoals je je computer update brengt vele voordelen met zich mee. Je wordt meer bewust van je denken, voelen en handelen.

Leave a Reply