Wanneer we de ander oordelen, projecteren we onze eigen zwakheden op de ander.
 

Blijf je tegen dezelfde zaken aanlopen? Blijven die destructieve gedachten en negatieve emoties terugkomen? En heb je nog geen oplossing gevonden om deze obstakels op te ruimen?
 
Wanneer je steeds tegen hetzelfde aanloopt wilt dit zeggen dat er iets is in je leven dat er nog opgelost dient te worden.
Het is vaak zo dat we meestal de oorzaak van onze problemen bij de ander leggen, in de externe factoren, we kijken niet graag naar binnen, we kijken niet graag naar wat er in ons leeft.
 
Je ziet bij de ander wat bij jou zelf nog niet genezen is.
 
Volgens “Yoshinori Noguchi” is er een regel die de oplossing is om die muren af te breken die ons verhinderen het volle geluk te bereiken.

 

Je ziet bij de ander wat bij jou zelf nog niet genezen is 

Vanuit een eenvoudig en ontroerend verhaal “De Wet van de Spiegel” zet Yoshinori Noguchi, een gerenommeerd expert op het gebied van coaching en psychologische counseling, ons voor een spiegel om ons innerlijke zelf onder ogen te zien, dat uiteindelijk alles bepaalt wat ons in het leven overkomt.
 
Eiko is bezorgd omdat de kinderen op school haar zoon Yuta mishandelen, en ze voelt zich volkomen hulpeloos en eenzaam tegenover een probleem dat ze niet weet op te lossen. Tot haar vriend Yaguchi haar een verrassende methode aanreikt die haar de moeilijkste situatie van haar leven zal doen beleven: haar eigen saboteurs onder ogen zien en met een nieuwe frisse blik verder gaan.
 
Halverwege tussen coaching en familieopstellingen, confronteert De Wet van de Spiegel ons met een vernieuwde oosterse filosofie en stelt duidelijke en doeltreffende richtlijnen voor om de problemen van het leven vanuit de wortel op te lossen…

Enkele tips om je te bevrijden van alle oordeel

  1. Leven zonder oordelen is lekker kalmerend. Het is een geschenk aan jezelf. Je gaat door je dag heen zonder je af te zetten tegen dat wat er is. En dat geeft veel rust.
  1. Minder oordelen maakt je een fijner mens. Weinig dingen zijn zo irritant als mensen die meteen hun oordeel klaar hebben. Bij zulke mensen durf je minder jezelf te zijn en zul je je niet snel kwetsbaar opstellen. En dat vermindert je vermogen om een goede relatie op te bouwen. Als je minder oordeelt worden je relaties leuker, rustiger en dieper.
  1. Je kunt écht een luisterend oor zijn. Als je minder oordeelt kun je er écht zijn voor mensen. Ik vind het leuk om geen krimp te geven als mensen me dingen vertellen waar ze door anderen op veroordeeld worden. Als mensen tegen me praten doe ik mijn best ze niet te veroordelen, en dat is leuker dan je denkt. Ik probeer me niet af te vragen wat ik ervan vind, maar ik probeer te begrijpen waarom de ander zo anders denkt dan ik.
  1. Je hoeft niet apatisch te worden. Natuurlijk zijn er nog zaken waar je wél over oordeelt. Het idee is niet om nooit meer iets te veroordelen – het idee is minder te oordelen over mensen en alledaagse gebeurtenissen. Als een voorbijganger plotseling je hond een schop geeft dan kan ik me voorstellen dat je die persoon wel in een hokje stopt.
  1. Maar dat hokje kan ook tijdelijk zijnWant uiteindelijk doet niemand iets slechts, gezien zijn of haar beeld van de wereld. Iemand zegt iets naars tegen je omdat hij denkt dat dat beter is om één of andere reden. Met die reden ben jij het uiteraard niet eens – maar dat neemt niet weg dat je kunt proberen te begrijpen waarom een ander zo handelt. Zo kun je neutraler tegen die persoon aan kijken, waarmee je jezelf veel stress bespaart.
  1. De meeste oordelen zijn niet nodig. Het zijn de kleine oordelen die je gedurende je dag uitspreekt. De dagelijkse dingen en mensen die je irritant, lelijk, stom en storend vindt. Als je ze wegneemt zal de kwaliteit van je leven stijgen, niet afnemen.
  1. Je kent nooit het hele verhaal. Je ziet altijd maar een heel klein stukje van iemands leven. Ga ervan uit dat jij hetzelfde zou handelen als je in de ander zijn schoenen zou staan. Met een andere opvoeding, jeugd, ervaringen, gedachten en tegenslagen ga je je nu eenmaal anders gedragen.
  1. En hoe zit het met positieve oordelen? Die zijn natuurlijk veel minder problematisch. Maar vergeet niet dat ze nog steeds van dezelfde plek komen. Iets voldoet aan jouw interne verwachtingen, en daarom beoordeel je het als positief. Dat is niet goed of slecht – maar het is wel dezelfde gedachtegang. Ze veroorzaken minder stress, maar je kunt proberen positieve oordelen te vervangen voor dankbaarheid.
  1. Uiteindelijk kun je overal dankbaar voor zijn. Of het in ieder geval proberen. Dankbaar dat je lelijke dingen ziet, dankbaar dat je iets moois meemaakt. Simpelweg dankbaar voor de ervaringen, dingen en mensen in je leven. Of ze zich nou wenselijk of onwenselijk gedragen volgens jouw verwachtingen.
  1. Niet oordelen gaat over het loslaten van verwachtingen. Als je niet rondloopt met honderden kleine en grote verwachtingen over van alles en nog wat, dan kun je het ook niet oneenszijn met de uitkomst. Je kunt je er wel dankbaar voor voelen natuurlijk. Bron SoChicken

Of kijk je liever naar mijn vlog op Youtube?
Klik op de onderstaande foto:

 

Aandacht – Aandacht – Aandacht!

Kom op 10 juni naar mijn Workshop “In je kracht staan” en beleef een uniek en bijzondere dag waarin heerlijk culinair genieten aan bod komt, bijzondere gastsprekers vanuit de advocaten wereld, de bekende virtuoos Daniel Verstappen die ons onvergetelijke momenten gaat bezorgen en de bekende coach Pjotr die zijn toverformule om succes te bereiken in leven uit de doeken zal doen. en uiteraard heel veel tools om je leven eenvoudiger te maken, om stress en uitstelgedrag te elimineren, vibreren op hoog niveau en terug je drive vinden in het leven!

WIL JE MEER INFO OF JE TICKET BESTELLEN KLIK HIER

Wil je weten wat je volgende stap is, wat je wilt als advocaat, jurist, notaris en welke richting jij in je leven wilt nemen?

Neem contact met mij op en plan nu een gratis gesprek van 30 minuten om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en zodat je belangrijke inzichten mag verwerven voor je loopbaan en/of je persoonlijke leven.

Meer weten hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen om doelen te bereiken op een eenvoudige en snelle manier?

Wil je meer weten over mijn TRAININGEN en bemiddelingstrajecten voor jezelf of je MEDEWERKERS of cliënten? Neem vrijblijvend contact op

Of wil je samen met een klein team van maximaal 6 mensen de “MASTERY I PROGRAM” volgen, om je doelen in je leven te behalen met een vernieuwde mindset en een duidelijke missie? KLIK HIER

Of wil je vrijblijvend je vragen, zorgen of gewoonweg informatie opvragen over de diverse coaching programma’s: CONTACT

Meer weten?

Welke negatieve effecten voorziet je binnen je praktijk?

Welke veranderingen moet je in je praktijk aanbrengen?

Welke obstakels denk je dat er zich zullen aandienen bij je team?

Welke uitdagingen spelen nu meer dan ooit een rol voor jou persoonlijk?

Welke kansen zijn er om een advocatenpraktijk te creëren die meer aan je wensen voldoet, en de behoeften van de post-covid cliënt die beter kan gedijen in het huidige klimaat en in de post-Covid19 wereld?

Het Corona-virus biedt perspectief

Grijp nu je kans.

Plan een vrijblijvend en gratis virtueel gesprek van 30 minuten met mij om samen te bekijken waar je ondersteuning nodig hebt.

Mijn coaching praktijk biedt diverse mogelijkheden, zowel persoonlijke trajecten om helderheid te bekomen hoe je verder wilt. En ik kan je ook helpen met je personeel, begeleiding, counseling en coaching op maat.

Stuur snel een email naar info@evaguerra.be

About the author

Sinds 2016 ben ik gestart als Professional Coach, het is een passie die ik met de wereld wil delen d.m.v. tools te verstrekken aan ieder die het wilt. Elk persoon die voelt dat hij of zij niet vooruit komt in zijn of haar leven kan en mag mijn tools verkrijgen om zijn/haar emotioneel leven in balans te houden en doelen te bereiken in het leven. Emotionele opvoeding- en intelligentie updaten zoals je je computer update brengt vele voordelen met zich mee. Je wordt meer bewust van je denken, voelen en handelen.

Leave a Reply