Ondanks de druk, laten we congruent zijn, het is een kwestie van moed tonen en behouden

Wij zijn ons ervan bewust dat onze gedachten en ons gedrag soms niet op elkaar zijn afgestemd. Deze dissonantie kan af en toe optreden zonder grote gevolgen.

“Een algemene definitie van de waarde integriteit vat het samen als een persoon die zegt wat hij of zij denkt”

Laten we deze beraadslagingen verplaatsen naar het bedrijfsklimaat. Is een eerlijke rationeel gedrag voor een werknemer te allen tijde bevorderlijk? Als we rationeel beschouwen als gedrag dat de interesse van degene die handelt probeert te maximaliseren, kunnen we in principe zeggen dat het niet altijd over rationeel gedrag gaat. Dat komt omdat het verbergen van een mening of het dempen ervan of gegevens in een debat achterhouden je beter kan positioneren in je voordeel of net niet.

Klinkt dit tegenstrijdig? Toch niet, als je bedenkt hoeveel kostbare informatie verloren gaat tijdens meetings en vergaderingen op alle niveaus binnen de bedrijfswereld. Wanneer je als teamlid, manager, projectleider, CEO weet waar het om gaat, wat de focus is van de meeting, het doel en de outcome, is het vaak beter om relevante informatie te verzwijgen omdat het op dat moment deze informatie overbodig zou zijn, meer nog, het zou het systeem en de vooropgestelde doelen helemaal in de war brengen. Ja maar, Eva je spreekt hier over integriteit, ja inderdaad, maar betekent het niet, dat integer zijn dat je op elk moment alle kaarten op tafel moet leggen.

 

Wat is integriteit op het werk?

Integriteit op de werkplek is er in vele vormen, maar meestal verwijst het naar het hebben van uitstekende karaktereigenschappen en arbeidsethos, waaronder een goed beoordelingsvermogen, eerlijkheid, betrouwbaarheid en loyaliteit. Het hebben van een hoge mate van integriteit op het werk betekent dat:

Het handhaven van integriteit op het werk is cruciaal voor de werknemers op alle niveaus, maar vooral naarmate je verder klimt in de hiërarchie. Integriteit draagt bij aan een open en positieve werkomgeving en een ethische benadering van besluitvorming. 

Integriteit als waarde op de werkvloer is niet alleen gunstig voor bedrijven, maar ook voor het individu. Door te laten zien dat je eerlijk en betrouwbaar bent, verdien je respect en vertrouwen van je collega’s en managers.

Hoe integriteit te bevorderen als een KERNWAARDE om vertrouwen op te bouwen?

Het opbouwen van integriteit binnen een bedrijf moet altijd bij jezelf beginnen. Voorbeeld geven is de beste manier om integriteit te eren en te verdedigen. Er zijn een aantal elementen die kunnen helpen om de integriteit in het DNA van het bedrijf vast te stellen, zoals:

      1. Training geven over waarom integriteit belangrijk is voor medewerkers en het bedrijf.

      2. Geef echte voorbeelden van integriteit en hoe deze van toepassing zijn op het type bedrijf dat je runt.

      3. Stel beleid op om werknemers met voortdurende integriteitsproblemen te begeleiden.

      4. Ontwikkelen van een adviessysteem en directe communicatielijnen ter bevordering van integriteit.

      5. Plan een vergadering met medewerkers en informeer hen over nieuw beleid.

      6. Beloon medewerkers die blijk geven van integriteit en loyaal gedrag.

Integriteit is een bewuste keuze om je gedachten en acties in coherentie met je omgeving af te stemmen.

Gouden tip!

Integriteit is de toestand van onverdeeldheid samen met de kwaliteit van eerlijkheid. Het vereist een aanzienlijke diepte van zelfbewustzijn en een compromisloze bereidheid om authentiek te zijn. De eerste stap om integriteit te cultiveren is te erkennen dat we niet altijd eerlijk zijn.

Integriteit is het fundament waarop een bedrijf is gebouwd. Als het fundament zwak is, kan het bedrijf niet standhouden. Integriteit is de consistentie van daden en woorden, het is hoe een merk wordt gebouwd. De meest invloedrijke merken zijn gebouwd op de waarde van integriteit die ze transmitteren door hun acties en uiteindelijk het vertrouwen winnen van hun klanten als resultaat.

Wil je meer te weten komen over mijn bedrijfstraining:
Kernwaarde als toepassing van ethiek op het bedrijfsleven?

KLIK DAN HIER

Kom op 10 juni naar mijn Workshop “In je kracht staan” en beleef een uniek en bijzondere dag waarin heerlijk culinair genieten aan bod komt, bijzondere gastsprekers vanuit de advocaten wereld, de bekende virtuoos Daniel Verstappen die ons onvergetelijke momenten gaat bezorgen en de bekende coach Pjotr die zijn toverformule om succes te bereiken in leven uit de doeken zal doen. en uiteraard heel veel tools om je leven eenvoudiger te maken, om stress en uitstelgedrag te elimineren, vibreren op hoog niveau en terug je drive vinden in het leven!

WIL JE MEER INFO OF JE TICKET BESTELLEN KLIK HIER

Wil je weten wat je volgende stap is, wat je wilt als advocaat, jurist, notaris en welke richting jij in je leven wilt nemen?

Neem contact met mij op en plan nu een gratis gesprek van 30 minuten om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en zodat je belangrijke inzichten mag verwerven voor je loopbaan en/of je persoonlijke leven.

Meer weten hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen om doelen te bereiken op een eenvoudige en snelle manier?

Wil je meer weten over mijn TRAININGEN en bemiddelingstrajecten voor jezelf of je MEDEWERKERS of cliënten? Neem vrijblijvend contact op

Of wil je samen met een klein team van maximaal 6 mensen de “MASTERY I PROGRAM” volgen, om je doelen in je leven te behalen met een vernieuwde mindset en een duidelijke missie? KLIK HIER

Of wil je vrijblijvend je vragen, zorgen of gewoonweg informatie opvragen over de diverse coaching programma’s: CONTACT

Meer weten?

Welke negatieve effecten voorziet je binnen je praktijk?

Welke veranderingen moet je in je praktijk aanbrengen?

Welke obstakels denk je dat er zich zullen aandienen bij je team?

Welke uitdagingen spelen nu meer dan ooit een rol voor jou persoonlijk?

Welke kansen zijn er om een advocatenpraktijk te creëren die meer aan je wensen voldoet, en de behoeften van de post-covid cliënt die beter kan gedijen in het huidige klimaat en in de post-Covid19 wereld?

Het Corona-virus biedt perspectief

Grijp nu je kans.

Plan een vrijblijvend en gratis virtueel gesprek van 30 minuten met mij om samen te bekijken waar je ondersteuning nodig hebt.

Mijn coaching praktijk biedt diverse mogelijkheden, zowel persoonlijke trajecten om helderheid te bekomen hoe je verder wilt. En ik kan je ook helpen met je personeel, begeleiding, counseling en coaching op maat.

Stuur snel een email naar info@evaguerra.be

About the author

Sinds 2016 ben ik gestart als Professional Coach, het is een passie die ik met de wereld wil delen d.m.v. tools te verstrekken aan ieder die het wilt. Elk persoon die voelt dat hij of zij niet vooruit komt in zijn of haar leven kan en mag mijn tools verkrijgen om zijn/haar emotioneel leven in balans te houden en doelen te bereiken in het leven. Emotionele opvoeding- en intelligentie updaten zoals je je computer update brengt vele voordelen met zich mee. Je wordt meer bewust van je denken, voelen en handelen.

Leave a Reply