Het is eigenlijk heel gemakkelijk om gelukkig te zijn!

GELUKBRENGERS

Het is niet een kwestie van geluk hebben of dat andere mensen jou gelukkig moeten maken, het hangt echt niet af van de externe factoren, van mensen, van een job, van een huis, van geld, van bezit of wat dan ook.

Het “najagen van geluk” is iets dat in onze geest wordt geprogrammeerd door degenen om ons heen, te beginnen bij de ouders. Ze willen het beste voor ons, en natuurlijk willen ze dat we gelukkig zijn. Ze vertellen ons echter niet dat geluk een toestand is waaraan je moet werken en doorheen de tijd MOET cultiveren. En in plaats van op zoek te gaan naar geluk, is belangrijker dat je vooral doet wat je leuk vindt of waar je goed in bent, en de nodige stappen te zetten om dat ook te bereiken.

Het leven is als een reis, een avontuur, een proces van ervaringen en kostbare lessen. Gelukkig zijn is voor mij persoonlijk een constante door in alles wat ik mag ervaren en meemaken in mijn leven, het goede te zien en te omarmen. En mijn beste intentie is om door mijn levensproces te leren navigeren met heel mooie momenten en ook soms met moeilijke momenten. 

 

 

Als je gelukkig wilt zijn moet je zelf bereid zijn om hiermee aan de slag te gaan, niemand zal het voor jou doen.

Waarschijnlijk zal je het al meegemaakt hebben dat je op stap was met vrienden of familie, allemaal mooie kleren aan en samen een leuke tijd samen hadden, mensen lachen, plezier maken.

Alles lijkt perfect, wanneer je plotseling beseft dat je dit gevoel, dit gelukzalig moment wilt vasthouden en wilt meenemen naar de rest van je leven, niet enkel één moment, of één dag maar voor altijd. Toch betekent gelukkig zijn niet die mooie kleding, die leuke vrienden, die fijne locatie of feest of catering, maar hoe jij zelf in het leven staat. Naar de Seychellen eilanden kunnen gaan, een prachtige trendy wagen aanschaffen, zeker leuk en verschaft euforische momenten maar neen, geluk brengt het zeker niet en gelukkig maar, het zou zeer onrechtvaardig zijn voor hun die dat niet kunnen doen.

Gelukkig zijn gaat veel verder dan dat, het is niet geluk hebben, stel je voor hoe saai dat het zou zijn, wachten op geluk! Gelukkig zijn is niet het doel, gelukkig zijn is het zijn, aanwezig zijn op het moment en genieten van dat wat niet meer terug komt.

Stel je voor dat je naar het concert van één van  de meest beroemde en best betaalde artiesten in de wereld wilt gaan kijken en dat je daarvoor naar de andere kant van de wereld voor moet reizen, maar je hebt geen mogelijkheden om het te doen (geen tijd, geen geld of de gezondheid laat het niet toe). En stel je voor dat het hierdoor je geluk ophoudt te bestaan, hoe onwerkelijk en absurd is dat. Want eigenlijk als we eerlijk zijn kunnen we vandaag de dag via Livestream elke artiest volgen, horen en zien en op elk moment. Hoe erg zou dit zijn dat je geluk af zou hangen van enkele uurtjes aan de andere kant van de wereld iemand zien en horen en daarna zou je weer vervallen in ongelukkig zijn.

Gelukkig zijn en worden is niet passief afwachten totdat het geluk aan je deur klopt, gelukkig zijn is zelf de nodige acties ondernemen om die zaken te doen waardoor je gelukkig van wordt.

Besteed aandacht aan dit laatste!

Het zou kunnen zijn dat voor jou gelukkig zijn is de perfectie van bepaalde topics in je leven nastreven en bereiken, helaas sla je de plank helemaal mis als je zo denkt, lees mijn blog over perfectie: LEES HIER MEER OVER PERFECTIONISME

Onderstaand volgen enkele tips om vanaf nu je porties geluk te vermeerderen en in de tijd te verlengen, elke dag een beetje meer. 

 5 zaken die jou gelukkig zullen maken!

Laurie Santos is hoogleraar psychologie aan Yale. Zij heeft de afgelopen jaren eenvoudige, door wetenschap gesteunde tips gegeven over hoe zij haar welzijn kan verbeteren. Op een beknopte en krachtige manier zijn de top 5 zaken over Laurie die je gelukkiger zullen maken:

                                      1. Socialising

Laurie zegt: “Als we bij andere mensen zijn, zullen we ons bijna altijd beter voelen. Ook al zijn die mensen vreemd.” We zijn sociale wezens en zoeken naar verbinding een liefde en dat is ok, dat mag, dat is zelfs gezond en bevorderlijk.

                                      2. Zeg dank je wel

Laurie zegt: “Dankbare mensen hebben de neiging om gelukkiger te zijn en lagere niveaus van stresshormonen zoals cortisol te vertonen.”

                                      3. In het moment zijn

Laurie zegt: “Studies tonen aan dat zelfs vijf of tien minuten meditatie per dag niet alleen je dagelijkse concentratie kan verhogen, maar ook je stemmingsniveaus.”

                                      4. Rust

Laurie zegt: “Acht uur slapen is de basis waarop alle andere gewoonten van geluk rusten.” Maar ook enkele rustmomenten inbouwen in je dagdagelijks leven kan al een wereld van verschil maken.

                                      5. Wees beminnelijk

Laurie zegt: “Mensen die melden dat ze het gelukkigst zijn, richten zich op mensen in nood. Ze doneren meer van hun tijd en geld aan een goed doel en doen aan willekeurige vriendelijkheid.” LUISTER NAAR MIJN VLOG OP YOUTUBE

Mijn compleet programma waarin alle onderdelen in voorkomen om je te wapenen tegen de uitdagingen en obstakels die je dagdagelijks tegenkomt op je werk maar ook in je privé sfeer. MEER INFO

Wil je weten wat je volgende stap is, wat je wilt als advocaat, jurist, notaris en welke richting jij in je leven wilt nemen?

Neem contact met mij op als je een gratis gesprek van 30 minuten wilt inplannen om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en inzichten verwerven voor je zoektocht.

Meer weten hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen om doelen te bereiken op een eenvoudige en snelle manier?

Meer willen weten over verbindende communicatie: KLIK HIER

Wil je meer weten over mijn TRAININGEN en bemiddelingstrajecten voor jezelf of je MEDEWERKERS of cliënten? Neem vrijblijvend contact op

Of wil je samen met een klein team van maximaal 6 mensen de “MASTERY I PROGRAM” volgen, om je doelen in je leven te behalen met een vernieuwde mindset en een duidelijke missie? KLIK HIER

Of wil je vrijblijvend je vragen, zorgen of gewoonweg informatie opvragen over de diverse coaching programma’s: CONTACT

Meer weten?

Welke negatieve effecten voorziet je binnen je praktijk?

Welke veranderingen moet je in je praktijk aanbrengen?

Welke obstakels denk je dat er zich zullen aandienen bij je team?

Welke uitdagingen spelen nu meer dan ooit een rol voor jou persoonlijk?

Welke kansen zijn er om een advocatenpraktijk te creëren die meer aan je wensen voldoet, en de behoeften van de post-covid cliënt die beter kan gedijen in het huidige klimaat en in de post-Covid19 wereld?

Het Corona-virus biedt perspectief

Grijp nu je kans.

Plan een vrijblijvend en gratis virtueel gesprek van 30 minuten met mij om samen te bekijken waar je ondersteuning nodig hebt.

Mijn coaching praktijk biedt diverse mogelijkheden, zowel persoonlijke trajecten om helderheid te bekomen hoe je verder wilt. En ik kan je ook helpen met je personeel, begeleiding, counseling en coaching op maat.

Stuur snel een email naar info@evaguerra.be

About the author

Sinds 2016 ben ik gestart als Professional Coach, het is een passie die ik met de wereld wil delen d.m.v. tools te verstrekken aan ieder die het wilt. Elk persoon die voelt dat hij of zij niet vooruit komt in zijn of haar leven kan en mag mijn tools verkrijgen om zijn/haar emotioneel leven in balans te houden en doelen te bereiken in het leven. Emotionele opvoeding- en intelligentie updaten zoals je je computer update brengt vele voordelen met zich mee. Je wordt meer bewust van je denken, voelen en handelen.

Leave a Reply