Ontdek de grootste energiedief  en 3 tips om deze dief helemaal te ontwapenen

ENERGIEVRETERS

Het woord zegt het eigenlijk al. Energievreters zijn activiteiten of personen die energie vreten. Iedere keer dat je deze activiteiten gedaan hebt, voel jij je futloos. Energievreters kunnen je zelfs negatieve gevoelens bezorgen. Dat levert op zijn beurt weer stress op. Als jij niet ‘nee’ zegt tegen deze situaties zal jij over je eigen grens gaan. Hier moet je echt voor oppassen! Het pleegt namelijk een enorme aanslag op je energievoorraad.

Ik weet zeker dat je meer dan eens van energiedieven hebt gehoord. Ze verwijzen naar die mensen of dingen die je energie stelen en je uiteindelijk mentaal, emotioneel en zelfs fysiek uitputten. Er is echter een energiedief die heel weinig spreekt, maar het is zeker het ergste van alles, omdat het degene is die de meeste energie steelt van alle energiedieven die er zijn.

Wil je weten wat het is?

Blijf dan tot het einde van dit artikel, want daarin ontdek je wat eigenlijk de grootste dief van onze energie is en 3 tips om te voorkomen dat je erin valt.

 

 

Wat zijn je energievretende vampiers?

De meesten van ons hebben gehoord van energieke vampiers, die mensen die niet luisteren, die klagen over alles en nog wat, mensen met zeer negatieve communicatie die altijd in verzet, oordeel of afwijzing modus verkeren. Deze mensen zijn gemakkelijk te identificeren omdat het mensen zijn die, hoewel ze veel willen, gewoon door met hen te praten merk je dat je energie aanzienlijk daalt, je bijna automatisch jezelf tekort komt.

De meesten van ons als we het over energiedieven hebben, denken we automatisch aan dit soort mensen. Maar er is een energiedief die we white-gloved zouden kunnen noemen die veel erger is dan deze mensen omdat we ons er niet eens van bewust worden dat dat zo is.

Deze energiedief hebben we de hele dag bij ons en zonder ons ervan bewust te zijn is hij degene die in werkelijkheid de meeste energie van ons steelt. 

Hij is onze innerlijke stem, onze eigen neuronale programmatie.

Tip 1- Identificeer je negatieve interne stem

We hebben allemaal verschillende reeksen instructies opgenomen in ons brein en het zijn die programma’s die je neuronen vertellen hoe ze hun reactie moeten uitvoeren, omdat ze moeten denken, geloven, voelen en handelen volgens deze negatieve en vastgelopen patronen.

De overgrote meerderheid van deze programma’s zijn opgenomen zonder er zelfs maar van op de hoogte te zijn. Het is je onderbewustzijn. Daarom is belangrijk bewust te worden van de manier waarop hij communiceert en reageert, wat zegt hij, hoe hij tot je spreekt, wat hij bekritiseert, wat verwerpt hij, welke beschuldigingen en verwijten uit hij? 

Komt het in de vorm van afwijzing, zelfvraag, perfectionisme, angst, schuld…?

Het is van cruciaal belang dat je die innerlijke stem observeert en identificeert wanneer deze in je verschijnt. Word je bewust van hoe geladen je bent van afwijzing, hetzij aan jou, aan andere mensen, of aan het leven zelf. En kijk ook naar de subjectiviteit waarmee hij tot je spreekt. Het wordt zich ervan bewust dat het geen objectieve stem is die tot je spreekt over echte feiten, het is een volledig subjectieve stem.

Deze stem bestaat uit modellen van gedachten die over het algemeen zijn geïntegreerd, door ervaringen en overtuigingen uit het verleden, dat wat we hebben opgenomen tijdens ons leven.

Veel van deze berichten zijn geïnternaliseerd uit kleine dingen die onze referentie volwassenen en zelfs onze leeftijdsgenoten ons vertelden.

Tip 2- Ontgif je van deze innerlijke schadelijke stem door je programmatie te transformeren

Krishnamurti zei:

“Je bent niet het gesprek dat je in je hoofd hoort. Jij bent het wezen dat naar dat gesprek luistert”

Dit is absoluut waar en het is essentieel dat je heel bewust rekening mee houdt. Dat gesprek ben jij niet, dat gepraat is een product van je mentale programmering. Je mag gerust in gesprek gaan met je interne stem en weerleggen dat wat het zegt niet strookt met de werkelijkheid en dat je hem bedankt maar dat het niet jouw realiteit is. Je focus ligt op een ander gebied, lees verder naar tip drie.

Tip 3- Neutraliteit, objectiviteit en coherentie toepassen om je interne stem te ontwapenen

Elke keer dat je je innerlijke stem in observerende actie detecteert en begint hun subjectieve oordelen en meningen, meestal van afwijzing, om te zetten of om te zetten in objectieve en neutrale feitenverhalen.

Leer hoe je de feiten kunt beschrijven zonder oordelen in je verhaal te introduceren. We zijn erg gewend om alles wat ons overkomt te observeren en te beschrijven door oordelen te vellen.

Mindfulness beoefenen, als is het maar enkele minuten per dag kan je helpen om je interne programmatie te veranderen naar nieuwe en positieve patronen. Maar er is een andere manier om te observeren en te beschrijven wat er met ons gebeurt, en het is neutraal. Dit is iets dat getraind kan worden en dat je zeker zal voorkomen van veel lijden in je leven. Als ik in mijn coachpraktijk aan cliënten vraag wat in hun werk de grootste energievreters zijn, dan noemen ze: hoge werkdruk, veel opeenvolgende veranderingen, negativiteit van collega’s, angstcultuur en slecht management. Als ze zelf teamleider zijn: gebrek aan visie van de directie. In veel gevallen zijn deze medewerkers als ze bij mij komen gestrest, overspannen, overbelast en in een aantal gevallen volledig opgebrand (burn-out). Soms zijn ze verveeld en missen ze uitdaging in hun werk (bore-out).

Extra Bonus tip!

Oefening:

Wees toeschouwer van je eigen leven: kijk eens de volgende weken als toeschouwer naar je eigen leven, en tracht alle energievreters op te sporen die je kostbare energie uit jouw systeem als het waren wegtrekken. Als toeschouwer wilt zeggen dat je gewoon toekijkt, je oefent er geen invloed op, gewoon observeren.

Noteer ze allemaal en probeer één voor één hoe je ze systematisch uit je leven voorgoed kunt verbannen!

Mijn compleet programma waarin alle onderdelen in voorkomen om je te wapenen tegen de uitdagingen en obstakels die je dagdagelijks tegenkomt op je werk maar ook in je privé sfeer. MEER INFO

Wil je weten wat je volgende stap is, wat je wilt als advocaat, jurist, notaris en welke richting jij in je leven wilt nemen?

Neem contact met mij op als je een gratis gesprek van 30 minuten wilt inplannen om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en inzichten verwerven voor je zoektocht.

Meer weten hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen om doelen te bereiken op een eenvoudige en snelle manier?

Meer willen weten over verbindende communicatie: KLIK HIER

Wil je meer weten over mijn TRAININGEN en bemiddelingstrajecten voor jezelf of je MEDEWERKERS of cliënten? Neem vrijblijvend contact op

Of wil je samen met een klein team van maximaal 6 mensen de “MASTERY I PROGRAM” volgen, om je doelen in je leven te behalen met een vernieuwde mindset en een duidelijke missie? KLIK HIER

Of wil je vrijblijvend je vragen, zorgen of gewoonweg informatie opvragen over de diverse coaching programma’s: CONTACT

Meer weten?

Welke negatieve effecten voorziet je binnen je praktijk?

Welke veranderingen moet je in je praktijk aanbrengen?

Welke obstakels denk je dat er zich zullen aandienen bij je team?

Welke uitdagingen spelen nu meer dan ooit een rol voor jou persoonlijk?

Welke kansen zijn er om een advocatenpraktijk te creëren die meer aan je wensen voldoet, en de behoeften van de post-covid cliënt die beter kan gedijen in het huidige klimaat en in de post-Covid19 wereld?

Het Corona-virus biedt perspectief

Grijp nu je kans.

Plan een vrijblijvend en gratis virtueel gesprek van 30 minuten met mij om samen te bekijken waar je ondersteuning nodig hebt.

Mijn coaching praktijk biedt diverse mogelijkheden, zowel persoonlijke trajecten om helderheid te bekomen hoe je verder wilt. En ik kan je ook helpen met je personeel, begeleiding, counseling en coaching op maat.

Stuur snel een email naar info@evaguerra.be

About the author

Sinds 2016 ben ik gestart als Professional Coach, het is een passie die ik met de wereld wil delen d.m.v. tools te verstrekken aan ieder die het wilt. Elk persoon die voelt dat hij of zij niet vooruit komt in zijn of haar leven kan en mag mijn tools verkrijgen om zijn/haar emotioneel leven in balans te houden en doelen te bereiken in het leven. Emotionele opvoeding- en intelligentie updaten zoals je je computer update brengt vele voordelen met zich mee. Je wordt meer bewust van je denken, voelen en handelen.

Leave a Reply